mf logo
Hej, vad letar du efter

Köpvillkor och regler

Hem » Garanti och villkor

Information om garanti & villkor

Här nedan finner du information om garanti & villkor. Kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

ALLMÄNT

Allmänna Villkor gäller för alla ordrar på www.motionfitness.se  och omfattar alla inköpsavtal som gäller mellan konsument och Motion & Fitness i Sverige AB, hädanefter benämnt “M&F”. Vi uppmanar dig att läsa dessa villkor i sin helhet innan du lägger en beställning. Dessa villkor kan uppdateras och varieras därför vi ber dig att läsa villkoren före varje beställning du placerar i webbshopen.

M&F’s Allmänna Villkor reglerar alla ordrar som läggs av kunden (kan även refereras till som ”dig” eller ”kunden”) på domänen www.motionfitness.se, alla underdomäner, såsom mobila hemsidor och applikationer, från det tillfälle du lägger din order till dess att du betalar och erhåller din order. Genom att köpa en produkt medger du ditt godkännande att vara juridiskt bunden till våra Allmänna Villkor.

I våra Allmänna Villkor gäller följande termer så som dom beskrivs nedan:

a) “Hemsidan” betyder domän, underdomäner som tillhör motionfitness.se och mobila applikationer
b)  ”Du” betyder kunden som genomför en order
c) ”Kunden” betyder den individ som genomför en order
d)   ”Arbetsdag” betyder den dag som inte är (i) en lördag eller söndag, heller inte (i) en röd dag i kundens land.
e)   ”Order” betyder det köp av produkter som genomförs av Kunden på Hemsidan
f)   ”Innehåll” betyder all text, grafik, videor, bilder och all annan information som publiceras på Hemsidan.
g) ”Kontrakt” betyder det köp du gör av produkter i enlighet med dessa Allmänna Villkor

Företagsinformation
Motion&Fitness i Sverige AB
Kabelvägen 17
602 10 Norrköping
Sverige

Företags Registreringsnummer: 556752-3880
Momsregistreringsnummer: SE556752388001

OFFERT

M&F’s offerter är öppna för godkännande inom den tidsperiod som anges däri eller, om ingen tidsperiod anges, inom 30 dagar efter deras datum. Er offertförfrågan kommer att besvaras till den e-postadress som ni angett vid förfrågan inom 48 timmar.

AVTAL & BESTÄLLNING 

Ett bindande köpeavtal ingås så snart din beställning har bekräftats av oss och en orderbekräftelse har skickats från M&F till den e-postadress du angav.

För att beställa i webbshopen måste du vara minst 18 år och inte under förmyndarskap. M&F förutsätter att minderåriga som utför inköp på hemsidan, skickar sanningsenlig information om sin ålder och / eller har det nödvändiga samtycket från deras förmyndare för att köpa varan / föremålen. Om inte, kan köparen bli ansvarig för eventuella kostnader som ett ogiltigt avtal kan innebära.

Vår hemsida kommer att steg för steg visa dig hur du lägger din order och slutför ditt köp. En sammanställning av din information kommer att visas innan du slutför ditt köp i kassan. Vi råder dig att kontrollera alla uppgifter noggrant innan du genomför ditt köp då vi inte kan garantera att ändringar kan utföras i efterhand.

Om en produkt råkar vara slut i lager innan statusen har uppdaterats korrekt i webbshopen, kommer du meddelas via e-post. Om felaktig prisinformation har visats på webshopen, där du antingen betalat för mycket eller för lite, kommer du att erbjudas att antingen köpa varan till rätt pris eller så avbryter vi ordern. M&F förbehåller sig rätten att avslå eller upphäva ett köpeavtal om bedrägerier eller andra handlingar som liknar bedrägerier, såsom olaglig användning av andras kreditkort, kan misstänkas. 

PRIS & BETALNING

Priserna på hemsidan är aktuella priser och kan ändras när som helst. M&F är inte bunden av prisindikationer på hemsidan som köparen rimligen eller uppenbarligen måste förstå är felaktiga och som till exempel har uppstått på grund av tekniska problem i webbplattformen eller priser som har manipulerats av kunden.

Alla kampanjer med nedsatta priser är under begränsad tid. Flera erbjudanden kan normalt sett inte kombineras. En rabattkod eller kupong är endast giltig en gång per kund och inköp. Så länge inte annat uppges är koden endast giltig på ordinarie pris (ej rea) och kan inte kombineras med andra rabatter.

Vid uppenbart missbruk av erbjudanden, såsom kuponger och kampanjkoder, förbehåller vi oss rätten att avbryta den aktuella ordern.

Kampanjer och rabattkoder gäller endast för nya beställningar och kan inte tillämpas retroaktivt.

BETALNINGSVILLKOR

Privatperon: För privatpersoner använder vi oss utav Klarna Checkout 

Företag: Betalar antingen via faktura eller via Leasing/Hyra som sker via 3e partsavtal.

Vid betalning via faktura så förblir utrustningen/produkterna Motion & Fitness i Sverige AB`s egendom tills dess att fullbelagd betalning är gjord.

Vid utebliven betalning har Motion & Fitness i Sverige AB rätt att hämta hem utrustningen till fullo utan några avdrag eller kompensation till kund.

FRAKT & LEVERANS

Vi strävar alltid efter att leverera din order så snart som möjligt. Normalt behandlas din order inom 2 arbetsdagar efter din orderbekräftelse och kan förväntas levereras inom 1-4 arbetsdagar inom Sverige. Leveranstider är endast uppskattningar och kan ta längre tid än normalt under högsäsong (t ex Jul, Black week och andra kampanjer). Den utlovade leveranstiden startar från det att du mottar din leveransbekräftelse från oss. Vid en försening av leverans på mer än femton (15) arbetsdagar efter den beräknade leveranstiden, kan du avbryta din beställning med förbehåll för skriftligt meddelande till oss. I så fall kommer vi stå för vårt ansvar för förseningen och betala tillbaka beloppet för ordern till dig. Om beställningen redan har skickats måste du först returnera varan till oss innan en sådan kredit kan göras. Fraktkostnaden kommer att anges i orderöversikten innan du skickar in din beställning. Våra transportörer levererar inte under helger eller på röda dagar.

Du måste ange en korrekt och fullständig adressinformation i din order då vi inte kan garantera att det kan ändras efter att du slutfört ditt köp. Kunden är ensam ansvarig för eventuella leveransfel på grund av bristande information eller fel på leveransadressen i sin order. Om man inte angett korrekt adress och paket går i retur på grund av detta kommer M&F ha rätten att ta ut en returfraktavgift för detta. 

Vid en eventuell retur återbetalas inte frakten för leveransen. 

RETURRÄTT, ÅNGERRÄTT OCH ÅTERBETALNINGAR

Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt, men vi erbjuder 30 dagars öppet köp.

Returrätt
Vi erbjuder dig 30-dagars retur på ditt köp, räknat från det datum du beställer varorna. Artiklarna ska returneras oanvända, i säljbart skick och i sin ursprungliga förpackning. Returfrakten står kunden för. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. Kontakta oss vid tveksamheter.

Felet bör anmälas snarast efter att ha upptäckts. Att reklamera en vara inom två månader anses vara inom skälig tidsram. Om du upptäcker att ett föremål levererat av oss till dig är defekt, bör du snarast möjligt kontakta vår kundservice med ett formellt klagomål. Detsamma gäller om du identifierar att en produkt har skadats under transporten eller om du identifierar andra avvikelser i leveransen, t.ex. att antalet varor eller produktmodell som levereras inte överensstämmer med din beställning. Returer här nedan ska skickas till kundtjänst eller till den adress som specifikt instrueras av oss. 

För att M&F ska kunna fullfölja en påbörjad retur som saknas eller på annat sätt påverkats under leveransen, krävs det att kunden följt de returinstruktioner som står angivet på vår webshop.

Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har du som konsument (privatperson) 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning, antingen helt eller delar av den. För att nyttja din ångerrätt behöver du meddela vår kundservice skriftligt, och sedan returnera ordern inom 14 dagar från det att du kontaktat oss. Detta skall göras till info@motionfitness.se  

Ångerrättblankett ska bifogas vid ångrat köp. Se konsumentverkets ångerblankett här.

Återbetalningar
När vi har behandlat din retur kommer du att få en återbetalningsbekräftelse till din e-postadress. Du kommer att få din återbetalning inom två (2) till fem (5) arbetsdagar. Vi kommer att återbetala dig det betalda beloppet. Alla återbetalningar kommer att göras med samma betalningsmetod Du använde när Du genomförde ditt köp. Har du använt ett presentkort kommer detta i första hand att återbetalas till, resterande summa till annan använt betalsätt. Har du pausat din faktura hos din betalningsleverantör kommer ett förfallodatum tillfälligt skjutas upp. När din retur hanterats och en återbetalning gjorts kommer denna “paus” hävas och en faktura betalas. M&F ansvarar inte för att eventuella påminnelseavgifter eller förseningskostnader skickas ut av betalningsleverantören.

Skadade produkter
M&F säkerställer att alla produkter noggrant kontrolleras i kvalitetskontroll innan de skickas till våra kunder. Vi arbetar hårt för att undvika uppkomst av skador eller defekter i våra produkter. Om du upptäcker att ett föremål trots detta är skadat eller på annat sätt defekt kommer du att erbjudas en återbetalning eller ha möjlighet att beställa produkten på nytt, om en ny är tillgänglig. Om det skadade objektet följde en order som innehåller andra inköpta varor, kommer kostnaden för den ursprungliga leveransen inte att återbetalas. Du uppmanas att alltid granska dina mottagna produkter redan vid leverans och så snart som möjligt rapportera eventuella avvikelser från din orderbekräftelse till oss.

Outlösta paket
Outlösta paket debiteras med 500:-. Kostnaden faktureras i efterskott. Sker inte betalning inom utsatt tid så vidarebefordras kraven till inkassoservice.

GARANTI

Vi har om inget annat anges 12 mån garanti mot material- eller fabrikationsfel på våra produkter,  vid köp av begagnad utrustning 6 mån. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Garantin gäller inte heller vid åsknedslag eller liknande väderpåverkan. Om produkterna modifieras med icke officiell
programvara eller reservdel så slutar garantin att gälla om felet beror
därav. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och M&F och serviceverkstaden står för frakten ut till kunden.

LAG OCH TVIST

Dessa Allmänna Villkor regleras och tolkas i enlighet med svensk lag. 

Kontrakt som ingåtts via Hemsidan samt eventuell tvist som uppstår ska regleras av svensk lag. En vänskaplig lösning ska övervägas innan eventuella rättsmedel.

Har du fler frågor?

Om du behöver hjälp med din beställning, var god kontakta vår kundtjänst på info@motionfitness.se. Vi kommer att svara på din förfrågan inom 48 timmar från Måndag till Fredag.

Offertens giltighetstid är 1 månad om inte annat anges i offerten. Om kund vill göra ändringar i offert, så förbehåller sig Motion & Fitness att ändra detta, offertens giltighetstid ändras inte om inte annat överenskommes.

Offertens giltighetstid är 1 månad om inte annat anges i offerten. Om kund vill göra ändringar i offert, så förbehåller sig Motion & Fitness att ändra detta, offertens giltighetstid ändras inte om inte annat överenskommes.

Ordererkännande skickas till kund. Om kund vill göra ändringar eller annullera order skall detta göras senast 10 dagar efter att ordererkännande blivit skickat. Om kund inkommer med ändringar eller annullering utav order efter dessa 10 dagar, debiteras kund med 20% utav ordervärde om detta föranledder kostnader för Motion & Fitness. Ändringar eller annullering utav order skall inkomma skriftligt.

Leveranstid: Leveranstiden bestäms utefter kundens önskemål. Normal leveranstid är ca 6-8 veckor på icke lager varor. Lagervaror är leveranstiden ca 1-2 veckor. Leveranstiden bestäms i samband med att kunden signerar ordererkännandet. Vid leveransförsening som Motion & Fitness ej kan råda över som t.ex, Strejk, Force-Majure eller sjukdom, kan ej krav ställas mot Motion & Fitness.

När godset är levererat skall kunden kolla över så att allt stämmer och att ingenting är skadat. Om något gods skulle vara skadat skall kund omgående kontakta transportbolaget. Kund skall vara behjälplig vid leverans.

Företag/Gym
Enligt överenskommelse faktura 15 dagar. Om Kund ej betalt efter fakturan förfallit, kommer Motion & Fitness att debitera dröjsmålsränta på 8% till kund. Om detta ej hjälper kommer Motion & Fitness skicka ärendet vidare till inkasso.

Privatperson
Du kan på www.motionfitness.se antingen betala med kreditkort eller faktura. Fakturaköp och kredit-bankkorts köp administreras via Klarna AB. Vid val av faktura via Klarna så har kunden möjlighet att delbetala sin order. Motion & Fitness hanterar själva inga bank- eller kreditkortsnummer.

Priser och Betalning Alla priser är angivna i svenska kronor inkl. moms om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar p.g.a. omständigheter som vi ej råder över t.ex. ändrad moms, stora förändringar i valutaläget eller på inköpspriserna.

Panatta: Motion & Fitness lämnar alltid 1 års garanti på produkterna om inte annat anges på ordererkännandet. Garantier gäller endast om kund har skött service och underhåll utav maskinerna.

Motion&FitnessPRO: Motion & Fitness lämnar 1 års garanti på produkter om inte annat anges på ordererkännandet. Garantier gäller endast om kund har skött service och underhåll utav maskinerna.

Circle Fitness: Motion & Fitness lämnar 1 års garanti på produkterna om inte annat anges på ordererkännandet. Garantier gäller endast om kund har skött service och underhåll utav maskinerna.

Begagnad utrustning: Motion & Fitness lämnar 6 månaders garanti på begagnad utrustning om inte annat anges på ordererkännandet. Garantier gäller endast om kund har skött service och underhåll utav maskinerna.

Motion & Fitness har en nära relation och samarbete med sina leverantörer och kan därför alltid erbjuda sina kunder skräddarsydda lösningar. Allt ifrån specialanpassade maskiner till en specifik del som behöver finnas på maskinen för att fungera.

Vi har ständig kontakt med våra leverantörer för att alltid hålla oss uppdaterade vad som utvecklas i sortimentet och i fabriken, på så sätt kan vi alltid erbjuda den senaste och mest effektiva lösningen för våra kunder. Hittar du en maskin på vår hemsida men tycker den saknar en viss funktion för att passa just dig och din anläggning. Ta en kontakt med oss så ser vi till att försöka hjälpa dig att få fram den lösning du behöver.

Motion & Fitness jobbar med returer och reklamationsrätten enligt konsumentköpslagen. För att se vad det är för regler som gäller ber vi er besöka konsumentverkets hemsida eller kontakta dom för vidare information. Eller ta en kontakt med oss så hjälper vi er med ärendet. En reklamation av en vara skall alltid fyllas i, i vårat reklamations formulär. Motion & Fitness har 5 dagar på sig att handlägga ärendet och sen ytterligare 20 dagar på sig att betala tillbaka pengarna till kunden efter att ärendet är avslutat. Ett ärende är ej avslutat förens kund har skickat tillbaka produkten till Motion & Fitness. Eventuell frakt och tilläggskostnader bekostas och ombesörjs av kunden. Motion & Fitness kan komma att göra avdrag på summan som skall betalas tillbaka om vi hittar skador, märken eller liknande på produkten.

Kontakta oss

I Norrköping finns vårt huvudkontor, butik och lager som ständigt fylls på med produkter och reservdelar för att hålla snabba leveranser samt minimera väntatiden för service och reparationer. Har ni frågor eller vill beställa? Tveka inte att kontakta oss!

Kabelvägen, 17
602 10, Norrköping
Sverige
Org.nr: 556752-3880

Sök

Sök snabbt och enkelt efter de produkter du letar efter.

Har du frågor eller funderingar?

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Alla Kategorier

Din offertlista är för närvarande tom.

Se alla produkter

Välkommen till Motion&Fitness

Kabelvägen 17
602 10 Norrköping

Prenumerera på Nyhetsbrevet

Fyll i dina uppgifter och prenumerera för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Vi använder så kallade "cookies" för att få en bra funktionalitet i vår internetbutik. Läs mer i vår integritetspolicy.