Gymlösningar

Gymlösningar

Gympaket och träningsutrustning för alla behov

Oavsett om du representerar ett stort företag, en liten bostadsrättsförening eller är en träningsglad privatperson som vill bygga ett hemmagym så är Motion & Fitness din självklara gymleverantör. Vi utgår ifrån dina förutsättningar när vi sätter samman högkvalitativa företags-, hemma-, BRF-, hotell-, idrottsförenings- och kommersiella gym. Välj bland våra färdiga gympaket eller låt oss hjälpa dig skapa ett skräddarsytt gym!

Kommersiella gym

Företagsgym

Gym för BRF

Hotellgym

Idrottsföreningsgym

Investera i ett friskare liv – vi hjälper dig att nå dina mål!

Vi har över 30 års erfarenhet av att leverera träningsutrustning. Det är naturligt för oss att endast samarbeta med varumärken som håller hög kvalitet, på samma sätt som det är självklart att servicen ska ligga på topp. Gemensamt hittar vi en lösning som passar din budget, vision och lokal.

  • Långsiktig kvalitet

  • Bra serviceavtal, support och underhåll

  • Möjlighet att leasa eller hyra gymutrustning

  • Välj färdigt paket eller helt anpassat till era behov

  • Över 30 års erfarenhet från tränings- och redskapsbranschen

Har du frågor eller vill beställa? –Tveka inte att kontakta oss!

Andreas Strömsten

Andreas Strömsten

Säljchef

Vanliga frågor och svar om att skaffa gym

Det finns många aspekter att tänka på när du ska investera i ett gym. Vilken gymutrustning och vilka redskap behövs, vad är en lagom budget och hur engagerar jag fler att använda det färdiga gymmet? Här finns svar på några av de vanligaste frågorna. Hittar du inte svar på din fråga? Vi bidrar gärna med vår kunskap och erfarenhet, kontakta oss på info@motionfitness.se.

Vad behöver man ha för storlek på gymmets lokaler?

Storlek på lokal varierar väldigt mycket beroende på om du endast skall erbjuda gym eller även gruppträning. Ska ni ha stora, små eller inga omklädningsrum? Det är många parametrar som spelar in i valet av lokal. Konkurrensen påverkar också valet av lokaler. Idag är inte gymmet en plats dit man går för att endast träna – som det var tidigare. Idag handlar träning om så mycket mer. En medlem vill känna sig bekväm i sin träningsmiljö. Så att säga vilken storlek på lokal man behöver är väldigt svårt för oss. Vi tar det från fall till fall och diskuterar med dig om vad som skulle passa bra för dig där du skall öppna. Ta en kontakt med oss idag så vägleder vi dig genom hela processen att starta gym.

Vad kostar det att köpa träningsutrustning till ett gym?

Detta är en mycket vanlig fråga som vi får. Priset på själva träningsutrustningen är såklart viktig, men man får inte glömma bort andra parametrar. Hållbarhet, service, kunskap hos leverantören osv. Priset beror också på om ni väljer att köpa loss maskinerna eller hyra/leasa. Andra faktorer som påverkar är egna önskemål, storlek på lokal, kvalitet på maskinerna, samt vad man vill ha för något inkluderat i sin investering. Alla gym har sina unika behov, därav blir också alla investeringar olika. Ta en kontakt med oss så hjälper vi er att få fram en så rättvis kostnadsbild som möjligt för just ert gym/er hälsostudio.

Vad ska man tänka på när köper in träningsutrustning för gym?

Om man ska starta ett nytt gym eller bygga ut ett befintligt behöver man investera i träningsutrutning. Då finns det många parametrar att ta hänsyn till. Här kommer några nyttiga tips för dig som ska starta gym:

1.) Hur stor är lokalen som gymmet skall vara i?
2.) Hur många medlemmar kan jag fånga upp i området?
3.) Vill ni leasa, hyra eller köpa utrustningen?
4.) Skall ni sköta service själva?
5.) Fundera över ert ändamål och välj kvalitetsmässigt rätt utrustning efter det.
6.) Parkeringsmöjligheter?
7.) Vad är viktigt för er vid val av leverantör? Vad vill ni få ut av leverantören?
8.) Budget och strategiplan?
9.) Vad gör er unika mot era konkurrenter? Kolla upp och jämför konkurrenter.

Det är även väldigt viktigt att man finner en leverantör som kan leverera det mesta under samma tak som service, leverans, montering och försäljning. Vi på Motion & Fitness finns alltid där och vägleder er igenom ert köp av utrustning. Tillsammans kommer vi fram till en så bra lösning som möjligt för era ändamål.

Hur stor lokal behöver man för sitt BRF-gym?

Många tror att man måste ha tillgång till stor yta när man ska installera ett gym. Men faktum är att man kan skapa ett bra träningsrum i en lokal från 10 kvm och uppåt. Så, oavsett om er bostadsrättsförening inte har en stor lokal ledig så finns bra möjligheter att bygga ett gym. Det viktigaste är hur man utformar gymmet. Det handlar inte alltid om att kunna erbjuda all form av träning utan istället att kunna erbjuda någon form av träning. Många gör om ett outnyttjat förråd eller samlingslokal där saker bara står och samlar damm. Lokaler som inte nyttjas kostar bara pengar. Investera istället i ett gym och öka er bostadsrättsförenings attraktionskraft!  Kontakta oss så hjälper vi er under hela processen!

Varför ett gym i bostadsrättsföreningen?

Idag är tid en bristvara i vårt samhälle, att då som bostadsrättsföreningen kunna erbjuda alla boende en möjlighet till att träna i sin föreningen är ett väldigt stort mervärde för alla boende. Detta är även något som kan göra att intresset och värdet ökar för lägenheterna i föreningen. När människor idag köper lägenheter ser dem inte bara till lägenheten i sig utan även till vad det finns för gemensamhetsytor att nyttja. Dessa delar är bara några få fördelar med ett gym i en bostadsrättsföreninggen. Kontakta oss för mer information.

Vad kostar det att köpa träningsutrustning till vår BRF?

Detta är en mycket vanlig fråga som vi får. Självklart är alla intresserade av vad det kostar att köpa, leasa eller hyra träningsutrustning till BRF. Men frågan man måste ställa sig först är: Är priset det absolut viktigaste i våran investering? Priset varierar väldigt mycket beroende på önskemål, storlek på lokal, kvalitet på maskinerna, samt vad man vill ha för något inkluderat i sin investering. Alla bostadsrättsföreningar har olika behov, därav blir också alla investeringar olika. Ta en kontakt med oss så hjälper vi er att rådgöra för att få fram en så rättvis kostnadsbild som möjligt för er förening.

Vad ska man tänka på när man bygger ett BRF gym?

Det finns många saker att ta hänsyn till när man skall investera i ett gym för en bostadsrättsförening. Nedan följer vissa parametrar som är viktiga att ta hänsyn till.

1.) Hur stor är lokalen som gymmet skall vara i ?
2.) Hur många lägenheter/boende finns i föreningen?
3.) Vill ni leasa, hyra eller köpa utrustningen?
4.) Skall ni sköta service själva?
5.) Investera i rätt utrustning för ert ändamål – kvalitetsmässigt samt utrustningsmässigt.
6.) Genomför gärna en undersökning för att få rätt utrustning till de boende. (Detta har vi på Motion & Fitness verktyget för.)
7.) Fundera på vad som är viktigt för er i valet av leverantör? Vad vill ni få ut av leverantören?

Det är även väldigt viktigt att man finner en leverantör som kan leverera det mesta under samma tak som service, leverans, montering och försäljning. Vi på Motion & Fitness finns alltid där för er och vägleder er igenom ert köp av utrustning. Tillsammans kommer vi fram till den bästa lösningen för er BRF!

Vad behöver föreningen ha för storlek på lokal?

Många idrottsföreningar kanske tvekar inför valet att skaffa gym endast på grund av bristen på lokalutrymme. Faktum är att man kan skapa ett bra gym på en yta från 10 kvm och uppåt. Allt beror på era specifika behov och önskemål. Man behöver inte kunna erbjuda all form av träning.  Många gör om ett gammalt förråd eller någon annan outnyttjad lokal där saker bara står och dammar. Varför inte skapa ett träningsrum som kan locka nya medlemmar till föreningen och förbättra befintliga medlemmars träningsförmåga? Kontakta oss så hjälper vi er hitta möjligheter!

Varför ett gym på idrottsföreningen?

Ett gym på idrottsföreningen ger bra möjligheter för medlemmarna i föreningen att kunna förbättra sin fysik och på så vis utvecklas inom den idrott de utövar. Ett föreningsgym ger er även möjligheter att erbjuda rehabträning vid skador osv.

Vad kostar det att köpa träningsutrustning till vår idrottsförening?

Detta är en mycket vanlig fråga som vi får. Självklart är alla intresserade av vad det kostar att köpa, leasa eller hyra träningsutrustning till föreningen. Men frågan man måste ställa sig först är: Är priset det absolut viktigaste i vår investering? Priset varierar väldigt mycket beroende på önskemål, storlek på lokal, kvalitet på maskinerna, samt vad man vill ha för service inkluderat i sin investering. Alla idrottsföreningar har olika behov, därav blir också alla investeringar olika. Ta en kontakt med oss så hjälper vi er att rådgöra kring ert behov. På så vis kan vi få fram en så rättvis kostnadsbild som möjligt för er förening.

Vad ska man tänka på när man bygger gym för en idrottsförening?

Det finns många parametrar att ta hänsyn till när man skall investera i ett gym eller ett träningsrum för en idrottsförening. Här hittar du en lista med olika tips som kan vara nyttiga när du planerar att bygga gym.

1.) Hur stor är lokalen som gymmet skall vara i?
2.) Hur många medlemmar skall ha tillgång till gymmet?
3.) Vill ni leasa, hyra eller köpa utrustningen?
4.) Skall ni sköta service själva?
5.) Välj utrustning efter föreningens och era medlemmars behov och önskemål.
6.) Fundera på vilka aspekter som är viktiga för er i valet av leverantör? Vad vill ni få ut av leverantören?
7.) Utför gärna en medlemsundersökning för att ta reda på vilken utrustning som tilltalar era medlemmar. (Detta har vi på Motion & Fitness verktyget för.)

Det är även väldigt viktigt att man finner en leverantör som kan leverera det mesta under samma tak som service, leverans, montering och försäljning. Vi på Motion & Fitness finns alltid där för er och vägleder er igenom ert köp av utrustning. Tillsammans kommer vi fram till en så bra lösning som möjligt för era ändamål.

Vad behöver hotellet ha för storlek på lokal?

Många hotellägare tror felaktigt att man måste ha tillgång till en ledig lokal på över 50 kvm för gymmet. Faktum är att detta inte stämmer. Man kan bygga ett riktigt bra hotellgym eller träningsrum på 10 kvm och uppåt! Varför inte utnyttja en lokal som bara står och kostar pengar? Med våra 30 år i branschen kan vi lugnt påstå att man kan skapa mervärde i alltifrån gamla konferensrum till outnyttjade förråd. Mycket beror också på hur man ska utforma gymmet. Man behöver inte erbjuda all form av träningsutrustning. Vi hjälper dig välja ut utrustning som passar för just er och era gäster. Kontakta oss om du har några funderingar kring hur ni skulle kunna konvertera en outnyttjad lokal till ett attraktivt hotellgym!

Varför ett gym på hotellet?

När människor idag är ute och reser på sin fritid eller i jobbet så vill man inte försaka sin träning. Då träning är något som ökar bland Sveriges befolkning så är träningsmöjligheten något som man ofta kollar efter när man bokar hotell. Har hotellet tillgång till ett träningsrum eller ett gym eller inte? Att kunna erbjuda ett väl fungerande gym höjer alltså er konkurrenskraft gentemot andra hotell.

Vad kostar det att köpa träningsutrustning till vårt hotell?

Detta är en mycket vanlig fråga som vi ofta får. Priset är såklart en viktig faktor när man ska bygga ett hotellgym. Men det är inte allt! Kvalitet och service är något man också måste beakta. Träningsutrustning kan vara billigt att köpa in men dyrt att äga och serva. Hos oss kan du välja att antingen köpa, leasa eller hyra träningsutrustningen som håller länge! Priset kan också variera väldigt mycket beroende på önskemål, storlek på lokal, kvalitet på maskinerna, samt önskad inkluderad service. Alla hotell har olika behov, därav blir också alla investeringar olika. Ta en kontakt med oss så hjälper vi er att komma fram till en så rättvis kostnadsbild som möjligt, anpassat efter ert hotell.

Vad ska man tänka på när man skall investera i ett hotellgym?

Det finns många parametrar att ta hänsyn till när man skall investera i ett hotellgym eller ett träningsrum. Här hittar du en lista med olika tips som kan vara nyttiga när du planerar att bygga gym på hotellet.

1.) Hur stor är lokalen som gymmet skall vara i?
2.) Antal gäster per år?
3.) Vill ni leasa, hyra eller köpa utrustningen?
4.) Skall ni sköta service själva?
5.) Välj utrustning efter era behov och era gästers önskemål.
6.) Fundera på vilka aspekter som är viktiga för er i valet av leverantör? Vad vill ni få ut av leverantören?

Det är även väldigt viktigt att man finner en leverantör som kan leverera det mesta under samma tak som service, leverans, montering och försäljning. Vi på Motion & Fitness finns alltid där för er och vägleder er igenom ert köp av utrustning. Tillsammans kommer vi fram till en så bra lösning som möjligt för era ändamål.

Vad behöver företaget ha för storlek på lokal?

Många företagare tror att det krävs en yta på uppemot 50 kvm för att man ska kunna bygga ett företagsgym. Det stämmer inte! Under de 30 år som vi byggt gym så kan vi med säkerhet hävda att man kan få till ett riktigt bra företagsgym på en lokalyta på 10 kvm och uppåt. Allt beror på utformningen av gymmet. Det handlar inte alltid om att kunna erbjuda all form av träning, utan i många fall någon form av träning. Många gör om ett outnyttjat konferensrum, eller ett förråd där saker bara står och samlar damm. Här finns en ypperlig möjlighet att istället skapa en attraktiv träningslokal. Kontakta oss om du har några funderingar på hur vi skulle kunna hjälpa er att bygga ett gym i en outnyttjad lokal som annars bara står och kostar pengar. Investera istället i er personals välmående!

Varför ett gym på företaget?

Idag är arbetsmarknaden väldigt konkurrensutsatt och det är svårt att anställa och bibehålla sin personal. En stor del i att kunna agera konkurrenskraftigt där ute är att kunna erbjuda sina anställda möjligheter. Vi är väl medvetna om att många människor idag värdesätter sin lön allra högst i val av arbete. Men något som visat sig spela en allt större roll i valet av arbetsgivare är  faktiskt vad företaget kan erbjuda för olika möjligheter under företagets tak. Idag erbjuder nästan alla företag en friskvårdspeng till sina anställda. Men detta innebär inte att alla har möjlighet att träna för det, då tid är en bristvara i vårt dagliga samhälle. Att då kunna erbjuda ett gym på jobbet är väldigt exklusivt och du kan därigenom skapa en lojalare, men framförallt friskare personal. En hälsosam personal utför i snitt sitt arbete uppemot 30% bättre och sjukfrånvaron sjunker vilket, vilket både företaget och de anställda tjänar på.

Vad är det för skillnad på leasing och hyra?

Här förklarar vi skillnaden mellan att leasa och hyra ett gym:

Leasing

En leasing är ungefär detsamma som en avbetalning där man lägger upp en leasing på exempelvis 36 månader. Man betalar av den totala ordersumman på en månadskostnad med ett restvärde efter dessa 36 månader på 10% av ordervärdet.

Exempel:
Ordersumma: 250 000:- Ex. moms
Leasing 36 månader
Restvärde 10%
Räntekostnad tillkommer (denna varierar)
Månadskostnad: 7 309:- Ex. moms

När man leasar ett gym ingår service under år 1 och reservde