The Lamp Hotel - hotellgym

När The Lamp Hotel i Norrköping gjorde en stor spa-satsning på 85 miljoner kronor, var även ett gym en självklar investering. Med hjälp av Motion & Fitness har de idag ett av Nordens lyxigaste hotellgym.

Att åka iväg och övernatta på hotell innebär ett avbrott i livsrytmen, oavsett om det är på en helg eller veckodag. Att då kunna hålla fast vid sina rutiner, som att träna, kan vara avgörande för vilket hotell du väljer att boka in dig på.
– Att komma till ett hotellgym med ett skralt utbud av träningsredskap ger ett väldigt dåligt intryck. Därför satsade vi på ett riktigt bra gym, som ligger i vår spa-avdelning, men alla gäster är välkomna att träna under sin hotellvistelse, säger Johanna Malm på fastighetsbolaget Magnentus, som både driver The Lamp Hotel och äger fastigheten där hotellet ligger.
Våren 2015 tog Magnentus över hotellverksamheten som tidigare drevs av en av deras hyresgäster. Då föddes planerna på att bygga Nordens lyxigaste spa i anslutning till hotellet. När den dåvarande hyresgästen i den anslutande byggnaden sade upp sig infann sig läget. Nu har The Lamp Hotel en spa-avdelning på över 1 200 kvadratmeter fördelade på fyra våningsplan. 
– Vi på Magnentus har samarbetat med Motion & Fitness i andra projekt och alltid varit supernöjda. Därför var det en självklarhet för mig att vi skulle vända oss till dem även denna gång, säger Johanna. 
Arkitekterna, som ritat både hotellet och spa-anläggningen, var noga med att gymmet skulle ha samma exklusiva känsla som resterande delar av The Lamp Hotel & Spa. De hade egentligen anvisat en annan leverantör. Men Johanna var noga med att gymmet skulle hålla hög klass både när det gällde funktion och design. Något hon visste att Motion & Fitness skulle kunna leva upp till. Nu när gymmet står klart är både hon och arkitekterna väldigt nöjda med slutresultatet.
– Jag vet hur kunniga och proffsiga Motion & Fitness är och ville absolut ha med dem i detta projekt. De har jobbat med den här typen av verksamhet i många år och jag var säker på att de skulle kunna leverera precis vad vi behövde för att skapa ett fullvärdigt gym med ett brett utbud. Det märks att de är experter på både gymkoncept och träningsredskap, säger Johanna. 
Gymmet, som är på cirka 100 kvadratmeter totalt, är uppdelat i tre avdelningar. En del med fria vikter, bollar och liknande, en med maskiner och ett separat rum med en så kallad ”rigg”, en stor träningsbur som ger möjlighet till många olika typer av övningar.
– Det som från början var tänkt som yogarum blev istället ett rum för funktionell träning med en stor fristående ”rigg”. Där kör exempelvis en av våra samarbetspartners, Stjärnkliniken, effektiv rehabträning med sina klienter. Motion & Fitness fick specialanpassa riggen både utifrån våra önskemål och storlek på rummet, vilket de gjorde på ett smidigt och proffsigt sätt, säger Johanna

02/01/2019