Magnus Malm är fastighetsägaren som investerar i gym i sina fastigheter.

En service för företagshyresgästerna, men även en konkurrensfördel. Det är några faktorer som ligger bakom fastighetsbolaget Magnentus satsning på att bygga gym i sina kontorsfastigheter.  ”Vi har valt Motion & Fitness som samarbetspartner och leverantör av all träningsutrusning. De har lång erfarenhet och ger oss alltid bra service”, säger Magnentus grundare och ägare Magnus Malm.

Skenande sjukskrivningar och en arbetsmarknad som förändras i snabb takt ställer höga krav på arbetsgivare, som vinner på att påverka sina anställdas hälsa i positiv riktning. Vissa erbjuder friskvårdsbidrag, men att kunna tillhandahålla träningsmöjligheter i samma hus som arbetsplatsen kan smälla ännu högre. Något som fastighetsbolaget Magnentus i Norrköping tagit fasta på genom sin satsning på att bygga gym i flera av sina kontorsfastigheter.
– Vi inser att träningsmöjligheter kan vara avgörande när ett bolag bestämmer sig för var, eller tillsammans med vilket fastighetsbolag, de ska etablera sitt kontor. Att det finns tillgång till fri träning i ett fullt utrustat gym kan även spela roll när en person bestämmer sig för att tacka ja till en anställning.
Att anlita Motion & Fitness som helleverantör till gymmen i kontorsfastigheterna var en självklarhet eftersom de samarbetar i flera andra projekt och har utvecklat en nära affärsmässig relation.

– Vi tycker att Motion & Fitness är proffsiga och duktiga på att avgöra vilken typ av träningsutrustning som passar beroende på var gymmet ska etableras. I en kontorsfastighet handlar det om ganska begränsade ytor, samtidigt som gymmet ska passa en bred målgrupp, allt från den som tränar någon gång i veckan till att tilltala någon som tränar på en högre nivå.

Magnentus förvärvar fastigheter och renoverar upp dem med charm och personlighet. I många byggnader finns utrymmen på källarplan som tidigare fyllt ett annat syfte.

I alla fastigheter, snart fyra stycken, där Magnentus satsat på företagsgym är de flitigt använda av kontorsmedarbetarna. Ett exempel är fastigheten Tullhuset 8-10 i M-Kvarteren i Gamla Stan, Norrköping. I byggnaden finns ett 30-tal bolag, bland annat Länsförsäkringar, Holistic och Sweco med cirka 350-400 personer som arbetar i huset.
– Gymmet i kontorsfastigheten Tullhuset 8-10 utformades tillsammans med Motion & Fitness och en personlig tränare som vi samarbetar med, före detta IFK-fotbollsspelaren Marcus Falk Olander. Han använder gymmet som arbetsplats när medarbetare i huset anlitar honom som personlig tränare, förklarar Magnus.
Han poängterar att det i ett gymbygge krävs en nära dialog med leverantören av gymutrustningen, eftersom det är många delar som ska falla på plats. Allt från vilka typer av maskiner och fria vikter som är lämpliga, till hur utrustningen ska och får, ur säkerhetsskäl, placeras.

–  Motion & Fitness är enkla och smidiga att arbeta med, vi får tydliga förslag i 3D-ritningar som är bra att planera utifrån. Dessutom tar de fullt ansvar i hela processen, men även efteråt med regelbunden service. Och så fort något behöver åtgärdas är de snabbt på plats.

11/12/2018