X-fit, spinning, yoga, gym. Listan på allt som ryms i Fitness4Yous verksamhet i Mjölby kan göras lång. Med Motion & Fitness som helhetsleverantör har Pernilla och Erik Greibe hittat den typ av samarbete de behöver.

Ett kommersiellt gym står på många ben och vill kunna erbjuda sina medlemmar ett brett utbud av både pass, styrkeutrustning och service. Pernilla Greibe startade verksamheten för sju år sedan, men hade då enbart ett par salar för gruppträning. När hon flyttade till nya lokaler och bestämde sig för att storsatsa såg hon och maken Erik, som numera också jobbar heltid på Fitness4You, sig om efter en lämplig leverantör av gym- och träningsutrustning.

– Vi åkte runt och besökte några olika företag, men bestämde oss snabbt för Motion & Fitness. Första intrycket var mycket bra. Och nu, efter flera års samarbete, kan vi inte säga annat än att vi är oerhört nöjda. Vi har ett bra serviceavtal som innebär att de servar alla maskiner en gång om året, men om något går sönder och behöver lagas kommer alltid någon av deras servicetekniker snabbt, förklarar Pernilla.

Både hon och Erik är extra nöjda med att Motion & Fitness alltid är öppna för att ge råd och tips.

– Deras kunnighet gör att de kan tipsa om vad som passar bäst för just den verksamhet vi driver. Jag som har lite extra ansvar över maskinerna kan ringa direkt till en servicetekniker om jag har frågor, men om det rör nya inköp eller andra frågor har vi en och samma säljare som ansvarar för oss och som verkligen kan vår verksamhet, säger Erik.

Viss utrustning har Fitness4You köpt av Motion& Fitness, medan de större konditions- och styrkemaskinerna ingår i ett leasingavtal.

– Det är ett toppenbra upplägg. Vår verksamhet ska vara levande och kunna förändras med jämna mellanrum, då är det smidigt att kunna hyra delar av utrustningen, säger Pernilla.
Hon berättar att när de köpte den stora ”buren” som de använder i sin funktionella träning, X-fit, av Motion & Fitness fick hennes instruktörer en tydlig och inspirerande grundutbildning i hur den kan användas.

– Det känns seriöst och visar att de verkligen gör allt helhjärtat. Något annat vi uppskattar är Motion & Fitness breda utbud. De jobbar med varumärken som har allt från högteknologiska, ergonomiskt utformade maskiner till utrustning som vikter eller mattor. Våra gymmaskiner har exempelvis en QR-kod som vem som helst kan läsa in med sin mobil, så kommer han eller hon direkt in på en liten filmsnutt som visar hur man ska använda maskinen. Det känns som om de digitala lösningarna bara blir fler och fler och där kan vi lita till 100 procent att Motion & Fitness kan erbjuda oss det senaste, avslutar Pernilla.

 

30/11/2018